06-22258560 info@seni-oor.nl
Selecteer een pagina

Op 5 september hebben onze eerste reis gemaakt met mantelzorgers en professionals. Met elkaar zijn we gaan ontdekken welke vraagstukken en behoeften er zijn voor mantelzorgers. De grootste eyeopener (citaat) “Je hebt beloofd of jezelf de opdracht gegeven om voor je ouder(s) te zorgen, maar dat betekent niet dat je alles alleen hoeft te doen”

Uit het gesprek met de mantelzorgers werd al snel duidelijk dat mantelzorgen soms weinig energie oplevert. Het overkomt je. Tegelijkertijd is er wel een  gevoel van kunnen bijdragen dat voldoening kan geven. Zeker als het beter gaat met diegene waar je voor zorgt. We ontdekte in het gesprek dat er een groter knelpunt is ontstaan in het leveren van maatwerk door organisaties die zorg leveren. Door de tekorten staat het centraal zetten van de persoon die de zorg en ondersteuning ontvangt enorm onder druk.
Andere knelpunten die ook opvallen zijn:
– 24/7 ‘aan staan’, gevoel alleen voor te staan, maakt eenzaam
– En afspraken in levenstestament zijn niet altijd houdbaar als omstandigheden veranderen van de mantelzorger of van de persoon die mantelzorg ontvangt.

Tijdens de ochtend werd ons duidelijk dat er een grote behoefte is aan gehoord worden, empathie en begrip bij de samenwerking met zorgverleners. En dat er behoefte is aan iemand die de mantelzorger bij de hand neemt en meeloopt in het proces. Iemand die naast je staat, die de weg kent en praktische hulp regelt, waardoor je er niet alleen voor staat.

Voor de volgende bijeenkomst in de Mantelzorgreis zijn we opzoek naar mantelzorgers. Ken jij een mantelzorger die graag wilt meedenken tijdens de mantelzorgreis? Wij komen graag met hem of haar in contact.

Locatie: Sterrenheuvel in Haarlem
Tijd: Woensdag 19 oktober 10.00 tot 12.30 uur

Voor vragen en aanmelden kan contact worden opgenomen via 06 – 22 258 560 of per mail info@seni-Oor.nl