06-22258560 info@seni-oor.nl
Selecteer een pagina

Elles Breebaart, onze nieuwe klankbordgroep-lid stelt zich voor
Mijn naam is Elles Breebaart en sinds kort lid van de klankbordgroep. Ik heb nu 1 bijeenkomst meegemaakt en die is goed bevallen. Het is een groep bevlogen mensen die het beste voor anderen wil realiseren door met elkaar op zoek gaat naar de kansen mogelijkheden.

Maar wie ben ik? Ouderenzorg loopt als een rode draad door mijn leven. Op mijn 17e was ik al werkzaam in een verpleeghuis als voedingsassistent. Die ervaring heeft mijn studiekeuze beïnvloed; sociale gerontologie. Een studie die altijd wat vraagtekens oproept. Ik ben socioloog op het gebied van ouder worden. Werkzaam ben ik geweest bij de universiteit, de landelijke ouderenbonden, een patiëntenplatform en nu alweer geruime tijd bij de provincie Noord-Brabant. Eerst als beleidsmedewerker ouderenbeleid en informele zorg, daarna als manager van verschillende afdelingen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus sinds vorig jaar ben ik aan de slag als projectleider gezondheid.

Daar kwam ik in aanraking met het gedachtegoed positieve gezondheid. Een brede kijk op gezondheid, uitgewerkt in 6 dimensies -> mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen, dagelijks functioneren en lichaamsfuncties. En in die training kwam ik Linda Frank tegen; een van de initiatiefnemers van Seni-Oor. Al snel was de verbinding gelegd, zowel op inhoud als op woonplaats. Ik werk dan wel in Noord-Brabant, ik woon al 19 jaar in Haarlem.

Ik heb zin om met mijn ervaring met zowel werken bij een overheid, lid zijn van cliëntenraad van een woonzorgcentrum, mantelzorgervaring en mijn vrijwilligerswerk als mentor van een dementerende mevrouw een steentje bij te dragen aan het succes van Seni-Oor.