06-22258560 info@seni-oor.nl
Selecteer een pagina

Onlangs introduceerde iemand mij met de volgende woorden. ‘Linda Frank is een enthousiasmerende verbindende duizendpoot die heel goed weet waar de focus ligt’. Ik moest daar wel even om grinniken, ik kan mij wel in deze omschrijving vinden en deel hem dan ook graag. Het enige wat ik erin miste is dat het bij mij altijd om mensen gaat. Ik wil mensen dat bieden wat zij nodig hebben om de regie over het leven vast te houden of weer op te pakken. Dat is ook een van de redenen geweest om me in te zetten voor een breed netwerk zoals Seni-Oor. Hoe mooi is het dat we als zelfstandig professionals zo met elkaar kunnen samenwerken waardoor we bijdrage aan het geluk van de senioren?

Als oprichter en coördinator van Stichting Nabestaandenzorg deel ik binnen het netwerk Seni-Oor heel graag mijn kennis en ervaring op het gebied van rouw, verlies en nalatenschap. Dan bespreken we de waarde van het lotgenotencontact, maar ook de eenzaamheid waar mensen vaak mee te maken krijgen of het gemis van de ander dat niet over gaat.

Naast de stichting Nabestaandenzorg ontwikkel ik graag projecten binnen het maatschappelijke domein die net even anders zijn. Zo hebben mijn collega en ik afgelopen jaar rondom de week tegen eenzaamheid met een groot rood hart (Hartenwens) door de stad gezworven om wensen en verhalen op te halen. De wensen waren mooi om te verzamelen, de vaak persoonlijke verhalen hebben mij verrijkt en inzicht gegeven in wat zo belangrijk is in het leven. Liefde en gezondheid zijn twee belangrijke kernwoorden.

Mijn uitdaging zit ook in het vinden van mensen die nog niet bekend zijn bij Zorg- en Welzijnsorganisaties. Wat is de reden dat ze niet in beeld zijn en wat hebben ze nodig om wel gebruik te maken van het vangnet of het aanbod  dat er is. Op het moment ontwikkel ik in opdracht van de Coalitie Haarlem Ontmoet de Haarlemse aanpak eenzaamheid – Verborgen Schatten in de Wijk Haarlem Noord-Noord.  Een compleet programma waar inwoners uit Haarlem Noord-Noord aan deel kunnen nemen en de verbinding met zichzelf of met anderen (weer terug) kunnen vinden. Bij de aanloop en tijdens de pilot fase ervaren we dat er nog zoveel mensen niet in beeld zijn, maar wel degelijk behoefte hebben aan ondersteuning. Ieder heeft daar zijn eigen redenen voor, maar wat opvalt is dat mensen vaak niet weten wat er mogelijk is of waar ze de vraag kunnen stellen.

<< Terug naar nieuws