Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Themabijeenkomst – Wat is het geheim van de Blauwe zones?

11 juli / 3:00 pm - 5:00 pm

In een aantal streken op onze aarde leven de mensen langer, gezonder en gelukkiger. Hoe kan het dat inwoners hier relatief vaak 100 jaar of ouder worden? Hebben zij een geheim dieet? Zijn het de genen? Volgens verschillende onderzoeken zit het ‘m vooral in alledaagse dingen, zoals voedsel, dagelijkse routine, gezelschap van anderen en een positieve kijk op het leven.

Uit onderzoek, onder andere van Dan Buettner, in deze Blauwe zones werden negen gemeenschappelijke kenmerken gevonden. Wat blijkt? Het geheim van een langer leven ligt niet besloten in diëten of oefenprogramma’s, maar in het creëren van de juiste omgeving voor jezelf.

Wat kan jij als zorgverlener nu aan ouderen meegeven, zodat iemand gelukkiger langer zelfstandig kan blijven wonen? Michelle Thuis van de Mantelaar vertelt hoe zij de kennis van de blauwe zones inzet in haar werk en samen bespreken we wat wij als zorgverlener kunnen doen, waardoor ouderen langer prettiger thuis kunnen wonen.

Ben jij net zo nieuwsgierig als wij naar de kenmerken van de Blauwe zones? Kom dan op maandag 11 juli naar de themabijeenkomst ‘Wat is het geheim van de Blauwe zones? ’

Na de bijeenkomst is er voldoende ruimte om na te praten en elkaar te ontmoeten tijdens een netwerkborrel.

Tijd: 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: Afscheidshuis Sterrenheuvel – Vergierdeweg 458
Kosten: Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden
Aanmelden: Info@seni-Oor.nl of per telefoon 06 – 22 258 560

Gegevens

Datum:
11 juli
Tijd:
3:00 pm - 5:00 pm

Locatie

Sterrenheuvel
Vergierdeweg 458
Haarlem, 2026 BJ
+ Google Maps