06-22258560 info@seni-oor.nl
Selecteer een pagina

Mijn naam is Mariëlle Peerenboom, lichaamsgericht coach en trainer in de zorgsector.
Vier jaar geleden stopte ik als verpleegkundige, voornamelijk de agressie werd me te veel. Inmiddels was ik afgestudeerd als danscoach en wist ik zeker dat ik daar mijn werk van wilde maken, maar hoe? Een nieuwe zoektocht in zorgland begon.

Ik kwam bij Stichting Sint Jacob terecht en werd daar al snel gevraagd om iets met de dans te gaan doen. En zo bezoek ik nu onze bewoners doormiddel van dans. Het is heerlijk om te zien hoe muziek en beweging de meest verzonken bewoners weer weet te activeren. Of de meest onrustige bewoners weet te kalmeren en een glimlach op hun gezicht tovert. Ik zal nooit vergeten hoe de muziek me hielp contact te leggen met een dame die geen Nederlands sprak. De Turkse muziek die haar familie me had geadviseerd, brak haar starre gezicht open en tranen vloeide over haar gezicht. In het Turks begon ze tegen me te vertellen en haar dochter vertaalde het voor me: Er is geen medicijn voor mijn pijn, maar wat jij nu doet heelt mijn wonden.

Hoewel ik me op deze manier inzet voor de bewoners vind ik het ook belangrijk dat zorgmedewerkers meer gaan luisteren naar hun eigen lichaam. De werkdruk is hoog en we rennen maar door. Maar door deze haast verliezen we de verbinding, niet alleen met onszelf maar ook met de bewoners. Het wordt tijd dat we beter voor ons zelf gaan leren zorgen en onszelf op nummer 1 gaan zetten.

Daarom richt ik mij met mijn praktijk, naast consultatiewerk, ook op de zorgmedewerkers. Bij mij kan je terecht als je stress ervaart maar je merkt dat erover praten het niet verandert. Speciaal voor medewerkers in de zorgsector heb ik 5 zelfzorgbijeenkomsten opgestart, waarin je drie uur lang even helemaal de tijd voor je zelf neemt.

Het liefste zou ik de gehele zorg laten dansen. Zowel cliënten als medewerkers als mantelzorgers. Dans en muziek gaan voorbij dat wat we zeggen en levert zo ontzettend veel op.

Wil jij meer voor je zelf zorgen of zie je een leuke samenwerking voor je; Neem gerust contact met me op via mijn site www.deholistischverpleegkundige.nl of marielle@deholistischverpleegkundige.nl